Het beste voor elk restje:
In een kom bedekt met Toppits® vershoudfolie blijft overgebleven hummus in de koelkast nog max. 3 dagen goed.
Groenten zoals we ze graag lusten: in een smeuïge puree en perfect op smaak gebracht
Zo maak je kleurrijke hummus van verse rode biet, gegaard in aluminiumfolie. En de kikkererwten? Die komen gewoon uit blik.
Voorgestelde producten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte: 200°C). Was de rode bieten, dep droog, verwijder de steeltjes, snij in vieren en leg op een stuk Toppits® aluminiumfolie. Voeg 1 tl olijfolie toe. Vouw de aluminiumfolie dicht, leg het pakketje op een bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Open vervolgens het pakketje en laat de bieten volledig afkoelen.
Stap 2
Giet intussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af met water tot al het schuim verdwenen is en laat uitlekken. Pel een teentje knoflook en hak grof.
Stap 3
Doe de kikkererwten, de knoflook, 1/2 tl zout, 3 el citroensap, 1 el tahini en 1 tl komijn in een mengbeker. Doe de rode biet bij de kikkererwten en pureer alles met een staafmixer tot een fluweelzachte crème. Garneer vóór het serveren naar wens met tuinkers, kruiden, noten, feta of olijfolie. Serveer met pitabrood, stokbrood of platbrood.
Tip
Als je weinig tijd hebt, kun je de hummus ook met voorgekookte, vacuüm verpakte rode biet maken. De kleur is dan wel minder fel.
In een kom bedekt met Toppits® vershoudfolie blijft overgebleven hummus in de koelkast nog max. 3 dagen goed.
Bijbehorende recepten