Homepage > Recepten > Risotto met paddenstoelen
print

Risotto met paddenstoelen

Fijn gekruid en lekker smeuïg – zo hebben we onze risotto graag!

Risotto maar dan net iets anders: deze bereid je heel eenvoudig in een Toppits® braadzak in de oven, zonder pan en zonder roeren. En de paddenstoelen? Die bak je gewoon mee op de bakplaat.

Ingrediënten

Voor 2 porties
350  g Paddenstoelen (bv. oesterzwammen of champignons)
3  el Olijfolie
  tl Zout
   Peper
5  Takjes Tijm
1  Stengels Prei
150  g Risottorijst
500  ml Groentebouillon
25  g Parmezaanse kaas
  Bosje Peterselie
25  g Boter
Voorbereiding
15 Min + 20 Min Backzeit
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht: 200°C). Maak 350 g champignons schoon, snij de grotere doormidden en doe in een kom. Was de tijm, schud droog en ris de blaadjes van de takjes. Doe 2 el olijfolie, 1/2 tl zout, wat peper en de tijmblaadjes bij de champignons en roer alles door elkaar. Maak 1 stengel prei schoon en snij in fijne ringetjes.

Stap 2

Doe 150 g risottorijst, de meeste preiringen (laat er enkele over ter versiering) en 500 ml groentebouillon in een Toppits® braadzak 2in1 en sluit af met een OptiVit® ventiel. Bekleed een bakplaat met Toppits® bakpapier en bedek de helft van de bakplaat met de paddenstoelen. Leg de braadzak met de risotto ernaast. Bak beide ca. 20 minuten in het midden van de oven.

Stap 3

Rasp intussen 25 g Parmezaanse kaas fijn. Was de peterselie en schud droog. Pluk de peterselieblaadjes en hak fijn.

Stap 4

Haal de bakplaat uit de oven. Open de braadzak met de risotto. Voeg 25 g boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer goed. Verdeel de risotto over de borden en leg er de paddenstoelen op. Bestrooi de paddenstoelenrisotto met de gehakte peterselie en de rest van de preiringen.

Paddenstoelenrisotto op een bord met verse paddenstoelen eromheen

Het beste voor elk restje:

Restjes van de risotto kun je gewoon in de braadzak bewaren in de koelkast. Voeg eventueel een beetje bouillon toe, kneed het erdoor en verwarm de risotto in de oven op dezelfde temperatuur. Als de helft van de risotto overblijft, heb je ca. 250 ml bouillon nodig.

Je kan restjes risotto ook koel bewaren in een geschikte kookpan. Roer er dan vóór het opwarmen de bouillon door.

Bestrooi de opgewarmde risotto met Parmezaanse kaas.

Bijbehorende recepten

Even verrassend als lekker: maak je eigen vegan chocolademousse van aquafaba, het vocht van kikkererwten.

Krokant en kruidig met feta en rozemarijn

Eindelijk is het zo ver: het aardbeienseizoen breekt aan. De perfecte aanleiding om van dit zoete fruit een lekkere toetje te maken!