Tip:
Gebruik een pizzasnijder om de nectarinetaart te snijden.
Sappig, krokant en gemakkelijk te bereiden
Het deeg maken we op de klassieke manier met bloem, boter, water en een snufje zout. En de vulling? Die maakt van de taart boordevol verse nectarines een zoete delicatesse.
Voorgestelde producten
Stap 1
Doe 250 g bloem in een kom. Voeg 1 snufje zout en 125 g koude boter in stukjes toe. Meng vervolgens met de garde van de handmixer (of beter nog met je handen) tot een kruimelig deeg. Voeg 6 el water toe, roer of kneed kort en vorm snel tot een bal. Wikkel het deeg inToppits® vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 2
Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg goed door. Rol het deeg vervolgens uit tot een cirkel met een doorsnede van ca. 40 cm. Leg het deeg op een bakplaat bekleed met Toppits® bakpapier.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht: 180°C). Was 1 kg nectarines, droog, halveer, ontpit en snij in partjes. Doe de partjes in een kom en meng met 2 el suiker.
Stap 4
Strooi 2 el havervlokken over het deeg en laat daarbij een rand van ca. 3 cm vrij. Leg de partjes gesuikerde nectarine mooi naast elkaar op het deeg. Laat ook hier de rand vrij. Vouw vervolgens de rand van het deeg beetje bij beetje over de nectarines en druk licht aan.
Stap 5
Klop het ei los met een vork in een kommetje of kopje. Bestrijk met een bakkwast de deegrand zorgvuldig met ei. Bestrooi vervolgens met 1 el suiker en 2 el amandelschilfers. Bak de taart ca. 40-45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Stap 6
Meng na het bakken 1 tl honing met 1 el kokend water en strijk over de taart terwijl ze nog warm is.
Gebruik een pizzasnijder om de nectarinetaart te snijden.
Bijbehorende recepten