Restjes in een handomdraai recyclen
Om tegen te gaan dat je biobak steeds voller wordt, hebben we een voorstel voor je: wat dacht je van het invriezen van de restjes groente? Dat is zo gedaan. In de diepvries blijven ze nog lang goed. Al snel kunnen ze dienen als ingrediënten voor zelfgemaakte bouillon. Je ontdekt beslist ook nieuwe en verfrissende combinaties groenten. Dat wordt volop genieten van zeer gevarieerde soorten soep! De volgende restjes lenen zich er zeer goed voor:
- Stelen en bladeren van kruiden
- Stelen van paddenstoelen
- Schillen, uiteinden en stronken van: uien, wortels, venkel, prei, selderij, pastinaken, peterseliewortel, lente-uitjes en verse knoflook
- Schillen en de buitenste bladeren van milde koolsoorten zoals: Groene kool en koolrabi
- Maïskolven
- Het loof van: wortels, bleek- en knolselderij, bloemkool
Groenterestjes verzamelen
Het kan wel een paar weken duren voordat je genoeg restjes bij elkaar hebt. Je kunt ze het beste in Toppits® SafeLoc® voor 3 liter bewaren. Daar past alles makkelijk in. De diepvrieszakjes zijn verder heel eenvoudig opnieuw te openen en sluiten.