Homepage > Recepten > Zelfgemaakt dessert: muffins met vruchtenpulp
print

Zelfgemaakt dessert: muffins met vruchtenpulp

Wat hebben verse, zelfgemaakte sappen en chocolademuffins met elkaar gemeen? Ze zijn onweerstaanbaar lekker, maar ze kunnen ook gecombineerd worden voor een gastronomisch 2-in-1 recept.

Na de stevige maaltijden van de feestdagen is januari een goed moment om gerechten te bereiden die wat lichter zijn. De perfecte gelegenheid om de dag te beginnen met een vers fruit- en groentesapje. Het zal niet alleen je energie een boost geven met de vele vitaminen, maar het kan gemaakt worden van elke groente of fruit waar je zin in hebt. Waarom geen mix van appels, rode bieten en wortels? Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten persen met een staafmixer of sapcentrifuge. Zeef het mengsel vervolgens door een fijne zeef en bewaar het vruchtvlees. Waarom zou je dit doen? Omdat dit de basis wordt voor je heerlijke chocolademuffins! Dit is ons heerlijke, anti-verspilling 2-in-1 recept!

Voorbereiding
1h
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten:

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1 stuk gember (ongeveer 2,5 cm)
  • 2 rode bieten
  • 1 appel, ontpit en in vieren gedeeld
  • 1 sinaasappel, geschild
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 2 kopjes water


Ingrediënten (voor 12 porties)

  • 1 theelepel appelazijn
  • 2 el gemalen lijnzaad
  • 6 el water
  • 1 kopje fruit/groentenpulp (bijv. van uitgeperst fruit)
  • ½ theelepel vanille-extract
  • ¼ kopje vegan yoghurt (bijvoorbeeld sojayoghurt)
  • ½ kopje ahornsiroop
  • ½ kopje plantaardige melk
  • 2 kopjes bloem
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 el zuiveringszout
  • ¼ kopje cacaopoeder
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ kopje pure chocolade stukjes

Préparation:

Stap 1:
Begin met het bereiden van de vegan eivervanger. Meng hiervoor het gemalen lijnzaad met een beetje water in een kom. Zet ongeveer tien minuten opzij tot het mengsel dikker wordt.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 175°C. Zet je muffinblik klaar.

Stap 3:
Giet alle natte ingrediënten in een grote kom en meng met een garde. Voeg dan de droge ingrediënten toe en meng tot je een plakkerig deeg hebt. Voeg dan de chocoladestukjes toe en meng.

Stap 4:
Schep het beslag in de muffinvorm en bak ongeveer 20 tot 25 minuten. Prik in een muffin om te controleren of het beslag gaar is en haal de muffinplaat dan uit de oven met behulp van ovenwanten. Laat de muffins afkoelen in het blik voordat je ze opeet: bon appétit!

Voor een kindersnack of ontbijt onderweg naar het werk: onze chocolademuffins zijn de perfecte snack voor jong en oud, en ze blijven heerlijk zacht in een multifunctionele zak van Zipper® Albal®.

We hebben nog veel meer zoete veganistische recepten die je kunt proberen. Deze heerlijke truffels met sinaasappel en chocolade moet je de volgende keer echt proberen. Hou je van 2-in-1 recepten? Dan raden we je zelfgemaakte amandelmelk en energieballetjes aan!

Bijbehorende recepten

Overrijpe tomaten kun je heel goed gebruiken voor heerlijke ketchup. Geen barbecue is 's zomers compleet zonder dit recept!

Weg met voedselverspilling. Hier is het perfecte recept voor de herfst voor jou met 0% afval.

Heb je zin om wat nieuws uit te proberen? Ben je op zoek naar een vegaan alternatief voor vis voor bij je volgende brunch?