Ringstrasse 99, D-32427 Minden
Klinkt ingewikkeld, maar dat is het echt niet: zelf sushi maken. Probeer het eens, het is de moeite waard!
We zijn allemaal dol op sushi. Maar waarom zouden we het alleen in een restaurant bestellen of thuis laten
bezorgen? We kunnen deze Japanse specialiteit ook zelf maken. Met een paar tips en handigheidjes is dat
helemaal niet zo moeilijk en kun je gewoon de makirollen maken die jij het lekkerst vindt. In dit recept voor
sushi verklappen wij je hoe je dat het best kunt doen.
Voorgestelde producten
Ingrediënten
Bereiding:
Stap 1:
Spoel de sushirijst af met koud water tot het water helder is. Breng dan de rijst met een dubbele hoeveelheid
water in een pan aan de kook. Laat hem twee minuten zonder deksel koken. Doe vervolgens het deksel op de
pan, zet het vuur uit en laat de rijst 20 minuten rusten.
Stap 2:
Meng de rijstazijn met de suiker en het zout tot beide zijn opgelost. Doe dit mengsel bij de sushirijst, roer goed door en laat de rijst helemaal afkoelen.
Stap 3:
Intussen kun je de vulling voorbereiden: snijd de avocado, komkommer en zalm daartoe in smalle reepjes.
Stap 4:
Rol het bamboematje uit en bedek het volledig met een laagje vershoudfolie. De vershoudfolie zorgt ervoor dat de rijst niet aan het matje blijft kleven. Daarnaast voorkom je zo dat het bamboematje onaangename aroma’s opneemt.
Leg nu het norivel met de gladde kant naar beneden op de vershoudfolie en verdeel een handvol rijst over het
vel. Verdeel de rijst gelijkmatig, maar laat aan de voor- en achterkant 0,5 cm vrij.
Stap 5:
Doe wat wasabipasta in het midden van de sushirijst en verdeel je vulling erover.
Stap 6:
In de laatste stap vorm je de sushirollen. Daarvoor kun je ze het best van je af rollen. Zorg ervoor dat je de rollen mooi stevig oprolt.
En klaar is je zelfgemaakte sushi! Nu hoef je de rol alleen nog maar in handige plakjes te snijden en dan:
genieten! Voor de perfecte smaakbeleving dip je de zelfgemaakte sushi in wat sojasaus en serveer je er ingelegde gember bij. Die zorgt met zijn zoet-zure smaak voor een kleine smaakexplosie.
Sushi bewaren
Wanneer je te veel sushi hebt gemaakt, of wanneer je gasten niet zoveel honger hadden, kun je de sushi probleemloos nog ca. twee dagen in de koelkast bewaren. Gebruik als afdekking gewoon de Toppits® vershoudfolie die je bij het maken op het bamboematje had gelegd. Zo bescherm je de sushi tegen koelkastgeurtjes en kun je de folie op zinvolle wijze hergebruiken.
Bijbehorende recepten