Homepage > Recepten > Worteltaart van overgebleven worteltjes in glas
print

Worteltaart van overgebleven worteltjes in glas

Wil je iets heerlijks meenemen voor familie of vrienden? Zoek niet verder: bak gewoon een lekkere minitaart in glas van restjes wortel.

Smeuïg, zoet en prachtig om te zien. Deze worteltaart in glas zorgt zeker voor een lach
op het gezicht van vrienden of familie. Tover wortelrestjes in een handomdraai om in een heerlijk
zachte taart. Verpakt in geknipte stukken Toppits® Bakpapier wordt deze worteltaart een
regelrechte eyecatcher. Afgedekt met Toppits® Bijenwasdoeken blijven je taartjes in glas nóg
langer vers. Bovendien kun je zulke doeken even uitwassen en nog veel vaker gebruiken.
Duurzaam restjes gebruiken was nog nooit zo leuk!

Voorbereiding
1h
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten:

  • 400 g wortels
  • boter (voor de glaasjes)
  • 6 eieren
  • zout
  • 150 g suiker
  • 300 g amandelen (gemalen)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 g maizena
  • Optioneel: marsepeinen worteltjes, glazuur

Bereiding:

1. Schil de wortels en rasp ze fijn.

2. Vet 4 ovenbestendige glazen goed in met boter.

3. Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht: 170°C).

4. Scheid het eigeel van het eiwit.

5. Klop het eiwit van al je eieren op met een snufje zout stijf, strooi er 75 gram suiker bij en
klop het geheel vervolgens nog 2 minuten verder.

6. Klop al het eigeel met 75 gram suiker op tot een crèmige substantie.

7. Meng de amandelen door het bakpoeder en de maizena en roer het geheel vervolgens
samen met de geraspte wortels door de eigeelmix.

8. Roer ongeveer een derde van het opgeklopte eiwit door het deeg en spatel de rest van het
eiwit voorzicht door elkaar.

9. Vul de glazen met het deeg en zet ze een minuut of 30 à 35 op het onderste rek in de oven.

10. Laat de taartjes na het baken afkoelen op een rekje. Versier ze vervolgens helemaal zoals
je wilt met poedersuiker en marsepeinen worteltjes.


En daarmee zijn je zoete lekkernijen al klaar om cadeau gedaan te worden. Hou je van veel
kleur? Dan kun je ze nog met Toppits® Bijenwasdoek afdekken. Vrienden en familie kunnen de
Toppits® Bijenwasdoekjes én de glazen nadat ze van je taartjes hebben genoten, gewoon
schoonmaken en nog veel vaker gebruiken. Dat is pas een duurzaam cadeau!

Bijbehorende recepten

Even verrassend als lekker: maak je eigen vegan chocolademousse van aquafaba, het vocht van kikkererwten.

Te veel polenta? Nog nooit van gehoord. Als je het in lekkere friet omtovert, smaakt maïsmeel morgen minstens zo lekker als vandaag.

Nectarinetaart 25.09.2019

Sappig, krokant en gemakkelijk te bereiden