Kool invriezen - stap voor stap:
Uit je eigen tuin, recht van de boer of gewoon uit de supermarkt: kool is heel goed in te vriezen. Met deze
stappen maak je deze lekkere groente houdbaar:
1. Was de kool goed, zodat er sowieso geen grond of zand meer op zit.
2. Maak dan de bladeren los van de stronk.
3. Vervolgens blancheer je je kool. Dit houdt in dat je de bladeren één à twee minuten in kokend water
laat weken.
4. Daarna laat je ze schrikken met koud water en laat je ze goed uitdruppelen.
5. Voordat je ze in de vriezer legt, kun je ze bovendien nog in porties snijden.
6. Stop ze vervolgens in Toppits® Diepvrieszakjes. En ze zijn klaar voor het vriesvak!
Eenmaal geblancheerd en ingevroren blijven ze ongeveer 300 dagen goed in de vriezer. Een extra tip van
onze kant: Je kunt je diepvrieszakjes natuurlijk gewoon dichtknopen.
Maar wil je het jezelf nóg makkelijker maken, kun je ze ook afsluiten met Toppits® Sluitclips.
Ze zijn zo lang houdbaar, dus het gevaar bestaat dat je helemaal vergeet dat het er ligt. Wil je dar voorkomen,
kun je onze gratis Toppits® Foodsaver® App downloaden. Wanneer je bijvoorbeeld je ingevroren kool toch
echt binnenkort moet gebruiken, laat de app je dat weten en kun je een gerecht samenstellen waarin je het op
maakt.