Homepage > Recepten > Tover restjes boekweit om in lekkere burgers
print

Tover restjes boekweit om in lekkere burgers

Het is niet makkelijk om precies de juiste hoeveelheid boekweit af te meten - je hebt al snel te veel boekweit gemaakt. Als je boekweit echter goed bewaart, kun je er de volgende dag heerlijke vegetarische burgers van maken.

Liefhebbers van boekweit, let op! Dit glutenvrije alternatief voor graan voorziet je van hoogwaardige eiwitten en een complete portie noodzakelijke voedingsstoffen. Je kunt het ook nog eens snel klaarmaken, bewaren en verder verwerken. Je kunt de vandaag gekookte boekweit heel makkelijk met wat vershoudfolie afgedekt in de koelkast bewaren en zo vers houden. In de daaropvolgende dagen ben je perfect voorbereid om lekkere boekweitburgers te maken! Voor bij de salade, als hamburger of als partysnack - met deze vegetarische beignets als basis kun je uitstekend variëren, zodat er voor iedere smaak wat van te maken is!
Hier vind je het boekweitrecept om van je restjes heel eenvoudig wat lekkers te maken:

Voorbereiding
30 Min + 8 Min baktijd
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten

Ingrediënten voor ongeveer drie stuks:

  • 1/2 beker boekweit (125 ml)
  • 1/2 beker water (125 ml)
  • 1/2 el zout
  • 3 el meel
  • 1/2 ui
  • 1 tl sojasaus
  • 1 el olie
  • knoflook

Bereiding

Stap 1:

Doe de voorgekookte boekweit in een grote kom.


Stap 2:

Roer het meel, een fijn gesneden ui en de sojasaus door de boekweit en breng het geheel met knoflook op smaak. Goed kneden.


Stap 3:

Vorm met vochtige handen ongeveer drie burgers of balletjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de boekweitburgers goudbruin in ongeveer 5 tot 8 minuten per kant.


En zo heb je het restje boekweit van gisteren omgetoverd in een heerlijke, vegetarische - ja, zelfs vegane - burger. Als dat geen slimme manier is om je restjes te recyclen!

Mocht je in de koelkast nog wat lente-ui, paprika, champignons of ander voedsel hebben dat op moet, dan kun je daar heerlijk mee variëren. Gewoon in kleine stukjes snijden, door het boekweitmengsel roeren, op smaak brengen en eventueel als bindmiddel wat
bloem toevoegen.

Overgebleven burgers kun je met Toppits® Vershoudfolie prima afdekken om ze zo in de koelkast te bewaren.
Je kunt er dan nog meerdere dagen van genieten! Of: doe de boekweitburgers gewoon in een SafeLoc® Dieprvrieszakje en vries ze in voor later.


Om te voorkomen dat je voedsel te lang bewaart, kun je onze gratis Toppits® Foodsaver® App downloaden: hiermee weet je precies wat er in het vriesvak zit en krijg je bovendien een seintje als bepaalde
levensmiddelen opgemaakt moeten worden.

Bijbehorende recepten

Heb je weer te veel aardappels gekocht? Daar maak je in een handomdraai heerlijke gnocchi van!

Vlug, in je krokante mandje! In deze kruidige parmezaanmandjes voelt onze kleurrijke salade zich meteen thuis.

Heb je nog wat groenten in huis, maar heb je geen inspiratie voor een fris zomers recept? Dan is deze koude groentesoep precies wat je zoekt! Zo zet jij een heerlijke Spaanse gazpacho op tafel.