Homepage > Recepten > Snel fingerfood: sushi van courgette
print

Snel fingerfood: sushi van courgette

Op zoek naar een snel recept voor lunch of diner? Onze sushi is gewikkeld in courgetteplakjes en is net zo geschikt voor een volledige maaltijd als voor een licht voorgerecht.

Als voorbereiding op een maaltijd of om op te peuzelen op je volgende feestje, ons courgette sushi recept is snel te bereiden en ongelooflijk makkelijk om te maken dankzij de gerookte zalm en avocado vulling. Je kunt het basisrecept herhalen en de courgetterolletjes naar wens garneren. Laat je inspireren door wat je nog in de koelkast hebt liggen en gebruik je overgebleven tofu, wortels of zelfs voorgekookte kip voor de vulling!

Voorbereiding
1h
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten:

Ingrediënten (voor 15 porties) :

  • 3 tot 4 middelgrote courgettes
  • 50 g Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 150 g gerookte zalm (in dunne plakjes gesneden)
  • 200 g smeerbare kaas
  • 1 avocado

Bereiding:

Stap 1:
Was de courgettes en snijd de uiteinden bij met een mes. Snijd de courgettes met een dunschiller in brede plakken. Spreid de courgetterepen uit op keukenpapier en bestrooi ze licht met zout. Laat ze 10 tot 15 minuten rusten op het papier om het vocht op te nemen.

Stap 2:
Dep de courgetteplakken goed in met het keukenpapier en bekleed een bakplaat met Toppits® Bakpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 3:
Schik de courgettereepjes diagonaal op het bakpapier zodat ze chevrons vormen. Vul de bakplaat met repen op één diagonaal en stapel dan de volgende repen op de andere diagonaal. Als een reep bovenaan ligt in de ene rij, moet hij onderaan liggen in de volgende rij. Ga zo door tot de hele kookplaat bedekt is.

Stap 4:
Bestrooi de courgetterepen met Parmezaanse kaas en bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de courgettebodem goed afkoelen.

Stap 5:
Schuif de courgettebodem voorzichtig op het met Toppits® vershoudfolie beklede werkvlak en verwijder het bakpapier. Verdeel de fromage frais gelijkmatig over het oppervlak van de courgettes. Leg vervolgens de gerookte zalm en avocado erop.

Stap 6:
Begin met het oprollen van de courgettebodem bedekt met fromage frais. Wikkel het voorzichtig in vershoudfolie en laat de sushirol minstens een uur rusten in de koelkast.

Stap 7:
U hoeft alleen nog maar de verhoudfolie te verwijderen en met een mes de sushi in hapklare stukjes te snijden. Uw voorgerecht is klaar om te eten!

Maar uw speciale sushipartner doet nog meer: Toppits® vershoudfolie is zelfklevend en past zich aan de contouren van de verpakking en het voedsel aan, ongeacht hun vorm. Dankzij de flexibiliteit wikkelt het restjes van elk soort perfect in, terwijl de smaak en versheid van het voedsel behouden blijft.
Wij zijn zo dol op sushi dat we het wel elke dag zouden kunnen eten. En jij? Dan heb je vast verschillende recepten nodig. Waarom combineer je Japan en Mexico niet met sushirrito's! Als je zin hebt in de Japanse keuken, probeer dan dit sushirecept - je zult niet teleurgesteld zijn!

Bijbehorende recepten

De scholen gaan weer beginnen! Heb je nog even wat inspiratie nodig voor een lekker tussendoortje voor de pauze voor je kind? Wat dacht je van gevuld stokbrood met lekkere kaas en gezonde groente? Makkelijk te bereiden en meenemen!

Heb je nog wat groenten in huis, maar heb je geen inspiratie voor een fris zomers recept? Dan is deze koude groentesoep precies wat je zoekt! Zo zet jij een heerlijke Spaanse gazpacho op tafel.

Overrijpe tomaten kun je heel goed gebruiken voor heerlijke ketchup. Geen barbecue is 's zomers compleet zonder dit recept!