Homepage > Recepten > Pimp je pompoensoep – de herfstklassieker, maar dan nét wat anders
print

Pimp je pompoensoep – de herfstklassieker, maar dan nét wat anders

Je herfst is niet compleet als je geen pompoensoep op hebt. Met wat overgebleven toppings smaakt hij zoals je nog nooit geproefd hebt en tover je als het buiten koud is een heerlijke maaltijd op tafel.

De zomer ligt helaas weer achter ons, maar dat heeft altijd wel één groot voordeel – we kunnen heerlijk warme herfstsoepen en stoofpotjes op tafel zetten. Het gerecht van dit seizoen: pompoensoep. Wil je voorkomen dat de klassieker afgezaagd en saai wordt? Dat lukt je al door met een paar leuke twists variatie aan te brengen. De geheime ingrediënten zijn pittige feta of krokante croutons en pompoenpitten – helemaal in de trant van: pimp je pompoensoep!

Voorbereiding
1h
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten:

  • 1 kleine Hokkaido-pompoen (500 à 800 g)

  • 1 middelgrote ui

  • 250 ml kokosmelk of room

  • ca. 600 ml groentebouillon
  • zout en peper

  • nootmuskaat

  • Extra voor de twist: feta, croutons van oud brood of pompoenpitten

Bereiding:

De pompoensoep bereiden

  1. Halveer de pompoen en schep met een lepel de zaden en draden uit het binnenste. Snij het vruchtvlees in grote blokken. Pel en snipper de uien.
  2. Verhit wat olie in een pan. Fruit de uien en bak de stukjes pompoen goed aan.
  3. Giet vervolgens groenteboullion in de pan totdat de pompoen helemaal bedekt is. Strooi er 1 theelepel zout bij.
  4. Laat de soep 20 tot 30 minuten met gesloten deksel koken.
  5. Zodra de pompoen zacht is, kun je hem gaan pureren. Breng de soep nog verder op smaak met kokosmelk of room, vers gemalen peper en nootmuskaat.

Nu is het tijd voor de twist

Nu je een lekkere pompoensoep in elkaar hebt getoverd, heb je eigenlijk pas de basis voor het echt interessante deel: het verfijnen van de soep! Wil je jouw herfstgerecht net dat beetje extra geven, kun je gewoon de ingrediënten gebruiken die je al in huis hebt. De Toppits® Zipper zakjes zijn de ideale manier om je toppings te bewaren. Heb je gisteren in je salade niet alle feta gebruikt? Weggooien is zonde, dus het is toch een veel beter idee om ingrediënten vers te houden en ze slim met elkaar te combineren in andere gerechten?

Ook oud brood en broodjes van een paar dagen terug hoeven geen enkeltje kliko: in een handomdraai heb je ze tot krokante croutons omgetoverd. Je kunt deze in grotere hoeveelheden ook optimaal in onze Toppits® Zipper zakjes van 3 liter bewaren. Gegarneerd met geroosterde pompoenpitten ziet je pompoensoep er niet alleen heerlijk uit, maar ook de smaak krijgt een extra bite. Het mooiste is dat je de pitten niet weg hoeft te gooien.

Bewaartip van Toppits®

En mocht je per ongeluk toch te veel gemaakt hebben, dan kun je jouw pompoensoep ook gewoon invriezen, zodat je er later nog van kunt genieten. Laat hem afkoelen of giet het restant over in een SafeLoc® Diepvrieszakje van 3 liter. Als je dan een keer geen zin hebt om te koken, roept je soulfood op een kille herfstavond luidkeels jouw naam.

We willen natuurlijk voorkomen dat onze herfstfavoriet, zo diep weg in de vriezer, wordt vergeten. Pak dus snel je telefoon en noteer in de Foodsaver-app wanneer je hem erin hebt gestopt. De app herinnert je dan op tijd aan jouw ingevroren pompoensoep

Bijbehorende recepten

De perfecte koude zomersoep