Homepage > Recepten > Overheerlijke paascupcakes met een romige topping
print

Overheerlijke paascupcakes met een romige topping

Heb je nog niet het juiste recept gevonden voor heerlijke paaskoekjes, perfect voor de hele familie en geschikt als klein cadeautje voor bij de paasbrunch? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Je kijkt al uit naar gezellige paasdagen samen met je geliefden? Bij de paasbrunch hoort zeker ook de een of andere zoete lekkernij! Verras je familie en vrienden deze keer met een paar lekkere paascupcakes! Je hebt ze in een handomdraai klaar en door de romige topping zijn ze bijzonder
fluffy en lekker.

Daarnaast zien ze er ook nog eens fantastisch uit: verpakt in het Toppits®
bakpapier haal je ze niet alleen makkelijk uit het muffinblik, maar zijn de cupcakes meteen ook mooi verpakt. Zo zijn de cupcakes een prima cadeautje of aardigheidje voor tijdens de paasbrunch. Lees hier hoe je deze paaslekkernij maakt:

Voorbereiding
1 uur
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten

Ingrediënten voor 12 paascupcakes

Voor het deeg:

  • 180 g tarwemeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 140 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 biologische citroen
  • 170 g roomboter
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 el melk

Voor de topping:

  • 100 g kwark
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • voedselkleurstof
  • 200 g slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger

Bovendien:

  • paasdecoratie (zoals suikerbloemen of chocolade-eitjes)
  • Toppits® bakpapier

Préparation

Bereiding:

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte (hete lucht 160 graden).

Stap 2:

Knip het Toppits® bakpapier in passende vierkantjes en druk die in de vormpjes van het muffinblik.
Een handleiding daarvoor vind je op onze website (zie de link verderop).

Stap 3:

Doe meel, bakpoeder, zout en suiker in een kom en meng de ingrediënten. Voeg vervolgens de geraspte biologische citroenschil toe, samen met melk, eieren, roomboter en het citroensap en klop
dit op tot een schuimige massa.

Stap 4:
Verdeel het deeg nu gelijkmatig over het van Toppits® bakpapier voorziene muffinblik. Bak de cupcakes 25 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze dan goed afkoelen. Haal de muffins dan simpelweg aan de velletjes Toppits® bakpapier uit de vorm.

Stap 5:
Roer vervolgens de poedersuiker door de kwark en voeg wat geraspte citroenschil toe, naar wens kun je voedingskleurstof toevoegen. Klop de slagroom samen met de slagroomversteviger op. Verdeel de room met een roomspuit over de cupcakes en bewaar ze koel.


Stap 6:
Versier de cupcakes voor het opdienen met paasdecoratie naar keuze – et voilà!


Je paascupcakes zijn klaar! Door het bakpapier haal je de cupcakes niet alleen makkelijk uit het muffinblik, maar zijn ze ook nog eens mooi ingepakt en zijn zo perfect als lekkernij bij de paasbrunch. We wensen je veel bakpapier en vrolijk Pasen!

Bijbehorende recepten

Even verrassend als lekker: maak je eigen vegan chocolademousse van aquafaba, het vocht van kikkererwten.

Vlug, in je krokante mandje! In deze kruidige parmezaanmandjes voelt onze kleurrijke salade zich meteen thuis.

Nectarinetaart 25.09.2019

Sappig, krokant en gemakkelijk te bereiden