Ingrediënten voor 2 porties:
- 200 gram vlees (rundvlees, varkensvlees of kip)
- 2 el sojasaus
- 2 tl hoisinsaus
- 1 tl sesamolie
- 1 tl suiker
- ½ tl natron
- 1 el maizena
- ½ tl zwarte peper
- 2 el olie
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer ze goed door tot een marinade.
- Snijd het vlees dwars op de draad in zeer dunne reepjes.
- Doe de reepjes vlees en de marinade in een Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakje, sluit het zakje en meng alles met je handen door elkaar, zodat de marinade gelijkmatig over het vlees wordt verdeeld. Laat het vlees minstens zes uur in de koelkast marineren.
- Giet de overtollige marinade af en schroei het vlees dicht in een pan met wat olie. Roer daarbij continu en zorg ervoor dat het niet gaat sudderen. Door de dunne plakjes is het vlees namelijk al heel snel gaar.
- Neem het vlees uit de pan en voeg het aan het eind aan het gerecht toe om het alleen nog even op te warmen.
Het mag voor jou wel wat pittiger? Voeg voor een extra smaakkick dan nog een paar druppels sriracha-saus aan de Aziatische marinade toe.