Zijn diepvrieszakjes herbruikbaar?
Toppits® diepvrieszakjes zijn een heel praktische oplossing om voedsel veilig en gemakkelijk in te vriezen. Met zowel de standaard diepvrieszakjes als de SafeLoc® diepvrieszakjes van Toppits® kun je etenswaren in porties verdelen voordat ze in de vriezer gaan.
De SafeLoc® diepvrieszakjes van 1 liter zijn multi-inzetbaar, want naast handig in de diepvries zijn ze ook ideaal om mee te nemen op het vliegtuig. Ze zijn namelijk perfect om vloeistoffen op te bergen in je handbagage.
Alle Toppits® diepvrieszakjes hebben alvast één ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal herbruikbaar!
Hoe hergebruik ik een diepvrieszakje?
Toppits® diepvrieszakjes zijn voldoende sterk en duurzaam om voedsel zonder risico op vriesbrand veilig in te vriezen en kunnen keer op keer worden hergebruikt. Hoe vaak je ze kunt hergebruiken, hangt af van het volgende:
- de etenswaren waarvoor je de diepvrieszakjes gebruikt
- hoe grondig ze worden gereinigd
Herbruikbare diepvrieszakjes
Diepvrieszakjes hergebruiken is gemakkelijker en hygiënischer als je ze gebruikt voor brood of andere vaste etenswaren. Voor vloeibare of zeer vette voedingsmiddelen is dat minder het geval. Maar zelfs dan kun je Toppits® diepvrieszakjes meermaals gebruiken. Als je ze na gebruik maar grondig schoonmaakt. Behalve objectieve elementen is er nog een andere factor die een rol speelt, namelijk hoe je zelf tegenover hygiëne staat. Als je het gevoel hebt dat het om welke reden ook niet meer hygiënisch is om een diepvrieszakje te hergebruiken, twijfel dan niet en gooi het zakje weg.
Tips om diepvrieszakjes schoon te maken
Het is heel gemakkelijk om diepvrieszakjes na gebruik schoon te maken: spoel ze gewoon in zuiver warme water. Zo zijn ze weer helemaal schoon en klaar voor hergebruik.
Na het wassen moet je de diepvrieszakjes drogen en bij voorkeur onmiddellijk hergebruiken. Drogen lukt perfect met behulp van een theedoek of op een afdruiprek.
Redenen om geen aluminiumfolie te gebruiken om iets in te vriezen
Zilverpapier is niet de beste optie om iets in te vriezen. Het is immers niet ontworpen om gewapend te zijn tegen de extreme temperaturen van de diepvriezer. Producten die je invriest zetten uit en de dunne aluminiumfolie is hier niet tegen opgewassen. Vaak met scheurtjes in het materiaal tot gevolg en, wanneer je producten nog niet helemaal bevroren zijn, lekkages en een heleboel opkuis.