Ringstrasse 99, D-32427 Minden
Overrijpe tomaten kun je heel goed gebruiken voor heerlijke ketchup. Geen barbecue is 's zomers compleet zonder dit recept!
Zeg nu zelf: je zomeravond is toch pas echt perfect met een barbecue, goed gezelschap, heerlijk
gegrild eten én zelfgemaakte sauzen? Dit recept voor zelfgemaakte ketchup smaakt niet alleen
superlekker, maar is ook de perfecte manier om overrijpe tomaten toch te gebruiken. Bovendien
kun je zelf beslissen of je tomatenketchup mét of zonder suiker wilt maken. Afgedekt met Toppits®
Vershoudfolie (of een Toppits® Siliconen deksel) blijft je ketchup zeker vers tot de volgende keer
barbecueën.
Voorgestelde producten
De duurzame manier om je eten af te dekken
Ingrediënten:
Bereiding:
1. Schil de knoflook en uien en snij ze in kleine stukjes.
2. Verwijder het groene kroontje van de tomaten en snij ze klein.
3. Verhit wat olie in een pan. Fruit de uien en knoflook hierin totdat ze glazig zijn.
4. Strooi de suiker over de uien en knoflook en laat het karamelliseren. Als je geen suiker in je ketchup wilt, kun je ook honing of agavesiroop gebruiken.
5. Voeg de tomaten, het citroensap en de kruiden bij de rest in de pan en laat het geheel een minuut of 15 sudderen.
6. Zodra de tomaten zacht zijn, haal je de pan van de kookplaat en pureer je alles met een staafmixer.
7. Als je niet zo van grove saus houdt, kun je de tomatenbrij nog door een zeef laten trekken.
En dat was het al: je zelfgemaakte ketchup van overrijpe tomaten is helemaal klaar. Voor een extra kick kun je je fantasie de vrije loop laten en extra kruiden en specerijen toevoegen. Wat denk je bijvoorbeeld van currykruiden, paprikapoeder, Provençaalse kruiden of een scherp vleugje chili?
Voor je zelfgemaakte ketchup kun je lekker creatief aan de slag en altijd weer iets nieuws uitproberen.
Bijbehorende recepten