Homepage > Recepten > Het perfecte tussendoortje voor (school)pauzes: stokbrood met kaas
print

Het perfecte tussendoortje voor (school)pauzes: stokbrood met kaas

De scholen gaan weer beginnen! Heb je nog even wat inspiratie nodig voor een lekker tussendoortje voor de pauze voor je kind? Wat dacht je van gevuld stokbrood met lekkere kaas en gezonde groente? Makkelijk te bereiden en meenemen!

Voor jou en je kinderen is de eerste schooldag altijd zeer spannend! Dan kan het altijd een beetje hectisch worden, de ene morgen meer dan de andere. Voor deze dag hebben we daarom een tip: maak een knapperig, belegd stokbroodje. Het is niet alleen in een handomdraai bereid, maar zit ook boordevol energie voor een school- of werkdag. Met een klein trucje maak je van het klassieke broodje voor in de pauze iets heel bijzonders. Dat levert zeker enthousiaste blikken op het schoolplein op. Hoe je dat doet, lees je hier:

Voorbereiding
20min
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood
  • kwark of gezouten boter
  • kaas in plakjes (Goudse of Emmentaler)
  • 1 gekookt ei
  • ¼ komkommer
  • 1 paprika
  • slablaadjes 
  • zout en peper

Bereiding:

Stap 1: Leg het stokbrood op een snijplank en snijd met een broodmes de gewenste porties af en halveer deze in de lengte. Smeer beide helften met gezouten boter of kwark naar keuze in en beleg ze met kaas.

Stap 2: Bereid dan de verse groente voor: was de komkommer en snij deze in plakjes. Verder moeten de zaadlijsten uit de paprika worden verwijderd. Snij de paprika daarna in lange reepjes of dunne schijfjes. Was de slablaadjes met water en schud ze droog. Voor een sandwich kun je het beste een knapperige soort gebruiken, zoals bindsla (Romeinse sla) of kropsla. Beleg de onderste helft van het stokbroodje met rauwkost.

Stap 3: Snijd een gekookt ei in smalle schijfjes en verdeel deze over de groente. Voor de variant voor kinderen kun je ook kleine sterren uit de plakjes kaas snijden en deze als blikvanger over de rest van de topping verdelen. Daar worden kinderen op het schoolplein enthousiast van en het zorgt gegarandeerd dat alles nog beter smaakt.

Stap 4: Wikkel het vers belegde stokbroodje in Toppits® vershoudfolie. Zo blijft de kinderlunch niet alleen vers, maar valt het stokbroodje niet uit elkaar en blijven alle ingrediënten goed op hun plek zitten. Et voilà – het lunchpakket is klaar!

Tip: als je niet het hele stokbrood nodig hebt, bewaar de rest dan in een Zipper® zakje. Dan is het stokbrood luchtdicht verpakt en blijft het langer vers. Je kunt het stokbrood dan ook nog enkele dagen later in de oven afbakken en er heerlijk van genieten!

Bijbehorende recepten

Weg met voedselverspilling. Hier is het perfecte recept voor de herfst voor jou met 0% afval.

Amandelmelk is dankzij de notige smaak perfect om mee te koken en bakken of voor het geliefde scheutje melk in de koffie. We laten je zien hoe je zelf amandelmelk kan maken en de restjes kunt omtoveren in heerlijke energy balls.

Wat hebben verse, zelfgemaakte sappen en chocolademuffins met elkaar gemeen? Ze zijn onweerstaanbaar lekker, maar ze kunnen ook gecombineerd worden voor een gastronomisch 2-in-1 recept.