Homepage > Recepten > Heerlijke hamburgers van restjes rode biet
print

Heerlijke hamburgers van restjes rode biet

Plantaardig en duurzaam: overgebleven rode bieten omtoveren in overheerlijke hamburgers. Zo doe je dat.

Rode bieten zijn de perfecte saladetopping: ze introduceren een vrolijke kleur én, misschien nog wel
belangrijker, zorgen voor unieke aardetonen. Maar je hebt er ook snel te veel van. Hoog tijd om je restjes slim
te hergebruiken. Rode-bietenburgers zijn een superlekker en gezond plantaardig alternatief voor de variant met
vlees.

Voorbereiding
1h
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten:

  • 350 g geschilde rode bieten, in blokjes
  • 90 g quinoa
  • 100 g ricotta-kaas
  • ½ ui
  • 2-4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 tl citroensap
  • zout en peper

Bereiding:

Stap 1:
Verwarm je over voor op 180°C en bedek een bakplaat met Toppits® Bakpapier met antislip onderkant.

Stap 2:
Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3:
Snij de rode bieten in grove blokjes, verspreid ze over het bakpapier en besprenkel ze met wat olijfolie. Laat ze vervolgens een minuut of 30 bakken. Haal de bieten dan uit de oven en laat ze afkoelen

Stap 4:
Verklein de blokjes rode biet voorzichtig in een mixer. Je wil namelijk geen puree, maar ze moeten nog wat structuur hebben.

Stap 5:
Meng nu de overige ingrediënten in een kom met je rode bieten. Voeg wat extra paneermeel toe als het geheel nog te vochtig is. Zodra het de consistentie heeft die je wil, breng je het op smaak.

Stap 6:
Nu is het tijd om het geheel in de vorm van burgers te krijgen. Bedek je burgers met Toppits® Vershoudfolie en leg ze een half uur in de koelkast.

Stap 7:
Vervolgens leg je ze uit over het bakpapier. Bak ze aan beide kanten, totdat ze een licht krokante buitenkant hebben. Dat doe je door ze na een minuut of vijftien voorzicht om te draaien met een spatel, en ze daarna nog eens een kwartier in de oven te bakken – dankzij de antiaanbaklaag blijft er zeker niets plakken.

En klaar zijn je heerlijke vegetarische burgers van kliekjes! Zet lekkere burgertoppings op tafel en een paar lekkere sausjes, of gewoon een dipje, en ze zijn echt onweerstaanbaar!

Bijbehorende recepten

Te veel polenta? Nog nooit van gehoord. Als je het in lekkere friet omtovert, smaakt maïsmeel morgen minstens zo lekker als vandaag.

Een verse snee brood, nog een beetje warm en helemaal zelf gebakken. Loopt het water je al in de mond? Hij smaakt zelfs nog beter als je aardappelen van gisteren gebruikt – restjes kunnen zo lekker zijn!

Heb je weer te veel aardappels gekocht? Daar maak je in een handomdraai heerlijke gnocchi van!