Homepage > Recepten > Heerlijk veganistisch dessert met kikkererwten – tover de aquafaba van je peulvruchten om in een mousse au chocolat
print

Heerlijk veganistisch dessert met kikkererwten – tover de aquafaba van je peulvruchten om in een mousse au chocolat

Even verrassend als lekker: maak je eigen vegan chocolademousse van aquafaba, het vocht van kikkererwten.

De grootste verrassingen die uit je keuken komen zijn vaak het lekkerst, vind je ook niet? Als deze creaties dan ook nog eens veganistisch en gluten- en lactosevrij zijn,  kan echt iedereen ervan genieten. De kikkererwt is een peulvrucht die vaak wordt onderschat. Geheel onterecht, want je kunt er duizelingwekkend veel heerlijke en veganistische gerechten van maken: bijvoorbeeld deze lekkere chocolademousse.

Ingrediënten

Voor 4 porties
400  g voorgekookte kikkererwten in blik
120  g pure chocolade in stukken
2  eetlepels agavesiroop
Voorbereiding
10min
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Stap 1

Laat de kikkererwten uitlekken en zorg ervoor dat je het vocht – de aquafaba – opvangt.

Stap 2

Meng de aquafaba vervolgens met de (staaf)mixer totdat de textuur op geklopt eiwit begint te lijken.

Stap 3

Laat de chocolade nu au bain-marie smelten, en meng daar de agavesiroop doorheen.

Stap 4

Meng de chocolade voorzichtig onder de aquafabacrème.

Stap 5

Laat de mousse tot slot in de koelkast afkoelen.

Tip tegen voedselverspilling

Tegenwoordig belanden veel te veel voedsel en restjes gewoon in de afvalemmer. Een voorbeeld daarvan: als je kikkererwten kookt, komt er vocht vrij dat aquafaba wordt genoemd. De vegan keuken weet dit op waarde te schatten, want het is een geweldig alternatief voor ei. We laten je zien hoe je in een handomdraai een heerlijke chocolademousse van aquafaba op tafel zet. De kikkererwten kun je vervolgens voor een smakelijke hummus gebruiken.

Veganistische chocolademousse en heerlijke hummus, allebei van kikkererwten.

Wil je zowel de hummus als de mousse langer vers houden? Dek de bakjes dan luchtdicht af met Toppits® Vershoudfolie, zodat je de snacks – zoet of hartig – de avond erop met je vrienden kunt delen. Smaakt dit recept naar meer? Wil je meer manieren ontdekken om voedselverspilling tegen te gaan? Neem dan hier eens een kijkje.

Bijbehorende recepten

Heb je zin om wat nieuws uit te proberen? Ben je op zoek naar een vegaan alternatief voor vis voor bij je volgende brunch?

Wat hebben verse, zelfgemaakte sappen en chocolademuffins met elkaar gemeen? Ze zijn onweerstaanbaar lekker, maar ze kunnen ook gecombineerd worden voor een gastronomisch 2-in-1 recept.

Low Carb Crackers 25.09.2019

Gewoon zo of met een lekkere dip – dit krokante gebak smaakt altijd!