Homepage > Tips & Tricks > Geniet het hele jaar door van rode bessen: zo vries je ze in
print

Geniet het hele jaar door van rode bessen: zo vries je ze in

Rode bessen zijn eigenlijk zomerfruit – maar als je ze invriest, blijven ze veel langer vers en kun je er altijd van snoepen.

Klein, rond en heerlijk – zulke bessen eten we het liefst! 's Zomers als verfrissend tussendoortje of in het najaar in een heerlijke taart. Eigenlijk kunnen we geen seizoen zonder. Maar helaas kunnen we ze niet het hele jaar van de boom plukken. Rode bessen zijn geen uitzondering op deze regel. Maar heb je er al eens over nagedacht om ze gewoon in te vriezen? Zo belanden overgebleven bessen niet in de kliko en heb je ze altijd bij de hand voor een lekker recept.

10. april 2024, 12:00 Uhr

Rode bessen invriezen: een spoedcursus
Laten we met het goede nieuws beginnen: Je kunt rode bessen heel makkelijk invriezen. Wanneer je ze later
uit het vriesvak haalt, zul je merken dat ze helemaal niets aan smaak of kwaliteit hebben verloren. Een paar
simpele stappen later heb je jouw lievelingsbessen in een handomdraai klaargemaakt voor het invriezen in een
Toppits® Diepvrieszakje :

1. Was de rode bessen nog voorzichtig onder koud water, als ze nog aan de steeltjes zitten. Zo weet je
zeker dat er geen blaadjes, insecten en ander vuil meer op zitten. Spreid je rode bessen op een
theedoek uit, zodat ze goed kunnen drogen.

2. Maak de steeltjes vervolgens voorzichtig los. Houd het steeltje daarvoor met twee vingers vast en trek
het besje met je andere hand voorzichtig naar onder. We benadrukken zo dat je voorzichtig moet zijn,
omdat ze heel kwetsbaar zijn.

3. Verdeel de losgemaakte besjes nu in de porties die je handig lijken. Je kunt daarbij bijvoorbeeld
uitgaan van recepten die je regelmatig maakt en waar je een bepaald aantal besjes voor nodig hebt.
Vervolgens stop je iedere portie in een ander Toppits SafeLoc® Diepvrieszakje. Duw vervolgens zo
veel mogelijk lucht uit de zakjes voordat je ze sluit.

4. Je kunt de portiezakjes gewoon boven op elkaar in het vriesvak leggen, waar ze tot wel een jaar vers
blijven. Zo heb je altijd een mooie voorraad rode bessen bij de hand!



Geniet van bessen – 's zomers én 's winters

Fruit invriezen is een uitstekende manier om voedselverspilling tegen te gaan – vooral als je fruit kiest dat zo
veelzijdig is als de rode bes. Nu heb je waarschijnlijk eerder zin om de bessen in een frisse zomerse taart of
een heerlijke smoothie te gebruiken. Maar heb je er al eens aan gedacht om er jam of stroop van te maken?
Voor op kille dagen is het juist leuk om zelf zoet broodbeleg te maken. En dat kun je zeker gewoon doen, want:
ingevroren blijven de bessen wel twaalf maanden goed!

Voorgestelde producten

Misschien ben je daar ook in geïnteresseerd

Als bijgerecht, als salade of in je smoothie: spinazie is gezond én lekker. Met een paar tips & trucs hou je deze groente zo lang mogelijk vers.

Invriezen is ook bij noten een wondermiddel voor lange houdbaarheid. Hier lees je alles wat je moet weten om allerlei soorten noten in te vriezen en houdbaar te maken.

Ingevroren tofu blijft niet alleen langer goed, maar kan ook beter worden gemarineerd. Zo werkt het.