Homepage > Recepten > Dessert in glas: aardbei met kokosmelk
print

Dessert in glas: aardbei met kokosmelk

Eindelijk is het zo ver: het aardbeienseizoen breekt aan. De perfecte aanleiding om van dit zoete fruit een lekkere toetje te maken!

De combinatie van aromatische aardbeien en de volle smaak van kokosmelk – dat klinkt toch heerlijk? Is het ook! Dit recept bevat namelijk alles wat een overheerlijk toetje nodig heeft: de onvergelijkbare versheid van ons lievelingsfruit van het seizoen, het notige aroma van kokosmelk en de licht zoetheid van slagroom.

Het dessert in glas kun je heel makkelijk voorbereiden en is gewoon een toprecept om je geliefden wat culinair genoegen te schenken. Het dessert in glas kun je heel makkelijk voorbereiden en is een leuke verrassing voor moederdag. We laten je zien hoe je deze uit te lepelen dessert-droom op je (moederdag-)tafel tovert!

Voorbereiding
20min
Moeilijkheidsgraad

Voorgestelde producten

Voorbereiding

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 porties:

Voor de aardbeiencrème:

  • 300 g aardbeien
  • 50 ml slagroom
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 el stroop

Voor de topping:

  • 150 ml slagroom
  • ½ zakje vanillesuiker

Bovendien: Toppits® Stretch Tops

Bereiding

Bereiding:

Stap 1:

Meng als eerste de aardbeien met 50 ml ongeklopte slagroom, de kokosmelk en de stroop. Dat gaat het snelst en makkelijkst in een mixer of met een blender.


Stap 2:

Klop in een andere kom de rest van de slagroom. Voeg meteen als je begint, op de laagste stand, de vanillesuiker toe.


Stap 3:

Vul de glazen met aardbeiencrème. Verdeel vervolgens de opgeklopte slagroom met een spuitzak over de vruchtencrème. Versier met verse aardbeien en hagelslag. Et voilà, je aardbeientoetje is klaar!


Je kunt de gevulde glazen tot het serveren het beste in de koelkast bewaren en afdekken met Toppits® Stretch Tops. Zo blijft het aroma behouden en het dessert in glas blijft zomers vers en
onweerstaanbaar fruitig!

Bijbehorende recepten

De perfecte koude zomersoep

Nectarinetaart 25.09.2019

Sappig, krokant en gemakkelijk te bereiden

Geen december zonder speculoos. Ons voorstel: Bak je eigen kerstkoekjes!