Aubergine invriezen – zo doe je dat
Allereerst is het de moeite waard om aubergines per portie in te vriezen, zodat je later makkelijk kan ontdooien
wat je nodig hebt. Als je niet (meer) zoveel ruimte in je vriezer hebt, kun je de aubergine ook in schijfjes
blancheren en houdbaar maken. Dat doe je snel en makkelijk met deze tips & trucs:
1. Was, schil en snij de aubergines in plakjes van ongeveer 8 centimeter dik. Let op: ga meteen door met
de volgende stappen, anders wordt de groente heel snel bruin.
2. Vervolgens breng je twee tot drie liter water in een pan aan de kook – pas de hoeveelheid water aan op
hoeveel aubergines je hebt. Voeg nu 200 tot 300 milliliter water toe aan het kokende water. Hierdoor
verkleuren de schijfjes later niet. Blancheer de aubergines vervolgens per portie een minuut of twee.
3. Haal de schijfjes voorzichtig uit de pan en laat ze schrikken door ze een minuut of vijf in ijswater te
leggen. Zodra ze zijn uitgedropen kun je ze geur- en lekvrij in Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakjes
bewaren in je vriesvak. Daar blijven ze tot wel negen maanden goed!
Je kunt ook aubergines invriezen die je al had bereid en die al zijn gegaard. Snij ze in kleine blokjes, die je
vervolgens laat stoven, smoren of braden. Laat ze afkoelen en berg ze ook in Toppits® SafeLoc®
Diepvrieszakjes in je vriesvak.
Onze Toppits® Foodsaver App laat het je weten wanneer je je ingevroren aubergines moet ontdooien en opeten,
voordat ze niet meer goed zijn (uiterlijk na negen maanden).