Ananas invriezen is heel eenvoudig. Waar je op moet letten, vind je in dit overzichtje:
- Voorbereiding: Je kunt de geschilde ananas het beste vooraf in kleine, hapklare stukken snijden. Zo heb je ze niet alleen verdeeld in porties bij de hand, maar kun je zo ook perfect gebruiken als topping van een smoothie bowl of in de mixer voor het maken van lekkere drankjes. Als je de ananas later nodig hebt voor bijvoorbeeld op een barbecue, kun je er ook grotere schijven van snijden. Net zoals jij dat wilt! Let er altijd op dat je geen vruchten invriest die overrijp zijn. Bij het ontdooien kunnen ze namelijk papperig worden. Vries de ananas in op het moment dat deze net rijp is.
- Invriezen: Doe de voorbereide ananas in Toppits® SafeLoc® Diepvrieszakjes. Sluit het zakje af, op een kleine opening na, en druk de overgebleven lucht er dan voorzichtig uit. Druk de SafeLoc® sluiting vervolgens helemaal dicht en doe het zakje in de vriezer. De ananas kun je tot twaalf maanden in het vriesvak bewaren.
- Ontdooien: Als je de ingevroren stukjes gesneden fruit weer wil ontdooien, leg ze dan bij voorkeur 's nachts in de koelkast. Zo kun je ze de volgende dag in de gebruikelijke, zachte vorm verder verwerken.
De ingevroren ananas blijft tot een jaar lang fris en sappig in de diepvries. Laat de volgende zomer maar komen, want jij bent er dan al perfect op voorbereid. Onze Toppits® Foodsaver App stuurt je een berichtje wanneer de ananas uit zijn winterslaap gehaald moet worden, zodat je deze kunt ontdooien en verder verwerken.